TravelSoft Online

TravelSoft Online Kft.
Budapest, Acsády Ignác u. 13.
H-1122

Tel.: +36 (1) 309-7335
Fax: +36 (1) 309-7336
E-mail:

Columbus Online Szolgáltató
Értékesítse velünk útját, helyetét, szállását, jegyét, áruját.
Szolgáltatók, touroperátorok, nagykereskedők részére

OnLine disztribúció

A Columbus OnLine foglalási rendszer szolgáltatásait mindazok sikerrel hasznosíthatják, akik eladóként, kereskedőként nagyszámú ügynökkel, viszonteladóval állnak kapcsolatban. Első alkalmazási területet az idegenforgalmi szolgáltatások értékesítése a szolgáltatók (touroperátorok, szállodák, biztosítók, stb.) és a nagyszámú ügynökök (viszonteladók, utazási irodák) között.

A rendszeren keresztül a viszonteladók számára hozzáférhetőek a különböző termékek, szolgáltatások, mint pl. utak, szállások, utasbiztosítások, stb. jellemzői, árai illetve az értékesítés egyéb kondíciói. Ezzel a metódussal lehetőség van bármely típusú termék értékesítésére. Szükség esetén kialakíthatók akár zárt felhasználói csoportok is.

A szolgáltató számára a legnagyobb előny, hogy árualapját nem kell megosztania a a saját értékesítése és az egyes ügynökök között, valamint nem kell külön adatbázist karbantartania egy másik rendszerben. Az ügynökök minden egyes foglalásnál a Columbus OnLine központján keresztül a szolgáltató rendszerével kommunikálva jutnak hozzá az információkhoz, így mindig az aktuális állapotot látják.Egységesen kontrollálható az értékesítés, így a szükséges intézkedések a kellő időben hozhatók meg, a kapacitások maximálisan kihasználhatók.

A szolgáltatás

A Columbus OnLine számítógépes foglalási rendszer magas szintű kapcsolatot teremt az idegenforgalmi piac résztvevői között. Az árualapgazdák és viszonteladóik között nincsenek hosszas telefonok, mivel a rendszerben résztvevők mindig az aktuális állapotokat látják.

A kommunikációs technológia lehetővé teszi, hogy egyszerre akár több száz értékesítő partner is használhatja a rendszert anélkül, hogy bárki foglalt jelzést kapna. Továbbá a szolgáltatónak sem kell az értékesítő partnerek számával újabb telefonvonalakba és kiszolgáló személyzetbe fektetnie a pénzét. Az értékesítés végén a vásárló számára szükséges okmányok (visszaigazolás, jegy, voucher, kötvény, stb.) azonnal kiállítható a rendszeren keresztül. A hatékonyabbá váló ügyintézés emeli a kiszolgálás színvonalát, s így növeli a szolgáltató és az ügynök presztízsét a vásárlóközönség szemében, ugyanakkor költségcsökkenést illetve bevételi növekedést eredményez.

A program

A Columbus OnLine rendszer alapja egy nemzetközi üzenetszabvány szerinti struktúra, mely lehetővé teszi, hogy ne csak az idegenforgalomban, hanem minden más kereskedelmi területen használni lehessen a rendszert. A nemzetközi helyfoglalási rendszerek (pl. Galileo) is ezt alkalmazzák a szolgáltatók és ügynökök közti kommunikációban az idegenforgalom területén. Ugyanakkor beépítésre kerültek a hazai sajátságoknak megfelelő komponensek (pl. ékezetes karakterek, kiegészítő adatmezők) is.

A szolgálatatónál lévő szoftvert két nagy részre bonthatjuk. Az első rész a Columbus kommunikációs szerver, mely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatónak ne kelljen törődnie a különböző kommunikációs protokolok (X.25, TCP/IP) kapcsolódási problémáival. A program az egyik irányban a Columbus OnLine központhoz kapcsolódik míg az ügyfél belső rendszer felé egy programozható felülettel rendelkezik. Ez a programozható felület teszi lehetővé, hogy bizonyos esetekben a cégnek ne kelljen egy teljesen új belső rendszert megvásárolnia, hanem ezen a felületen keresztül illesztheti meglévő programját. Természetesen a Columbus OnLine is rendelkezik több ügyviteli rendszerrel, mint pl. az Argo utasbiztosítási szoftver (pl. Atlasz Biztosító Rt., Hungária Biztosító Rt., AHICO Biztosító Rt.) A Magellan touroperátori program és a TicketWizard jegyéstékesítési program.

Kapcsolódás a rendszerhez

A szolgáltató, kereskedő részére, figyelembe véve a cég méretét, partneri körét és a költségeket, háromféle módozatot tudunk kínálni.

Az első kapcsolódási lehetőség alapján a szolgáltató rendelkezik egy teljes belső ügyviteli rendszerrel, mellyel a teljes értékesítési folyamatot jelenleg is bonyolítja, továbbá a szolgáltatása és a partneri kapcsolata olyan, hogy sokféle áru, nagy forgalom, valamint jelentős partneri kör jellemzi. Ebben az esetben a szolgáltató egy bérelt vonalon kapcsolódik a Columbus központhoz s a saját szoftverét külön fejlesztéssel illeszti az OnLine üzenetstruktúrához, a Columbus Kommunikációs Szerver programozható felületéhez (API).

Második esetben szintén az előző jellemzőkkel bír a szolgáltató (nagy forgalom, stb), de nincs még saját szoftvere (vagy az elavult, keveset tud, nem megbízható) úgy a Columbus OnLine rendszerhez illesztett termékek közül ajánlunk egyet, vagy kívánság szerint fejlesztünk egy ágazatspecifikus terméket.

A harmadik esetben, amikor a szolgáltató olyan speciális termékkel, szolgáltatással rendelkezik, amely korlátlan kapacitású, vagy kicsi a forgalma, akkor ajánljuk a Columbus OnLine központban felállított központi adatbázis használatát. Ebben az esetben kell a legalacsonyabb beruházási költséggel számolnia.

Az Internet

A szolgáltató a Columbus OnLine Foglalási Rendszer felhasználásával az Interneten keresztül is értékesítheti szolgáltatását az egyéni felhasználó, nagyközönség felé úgy, hogy neki a rendszerhez való kapcsolódás után semmiféle további változtatást nem kell eszközölnie saját belső rendszerében. Természetesen a cég arculatát és a megadott áruk, szolgáltatások jellemzőinek statikus részét egy web designer segítségével meg kell tervezni, de minden dinamikus adat (árak, készlet, stb.) a szolgáltató belső rendszeréből érkezik. A viszonteladó a saját ügynöki kódja segítségével férhet hozzá a speciális árakhoz, míg az egyéni felhasználó a listaárakat láthatja. Megoldott az áruk vételárának kiegyenlítése az utólagos utánvételes fizetés mellett akár részleges (előleg), akár teljes összeg kifizetésének lehetősége biztonságos hitelkártyás tranzakció (SSL), valamint a legbiztonságosabb módon, a bankok (pl. Inter-Európa Bank) és a kártyacégek által is elfogadott SET szabvány szerint.

Az ügynöki program

A Columbus OnLine központra az ügynökök egy Windows alapú programon keresztül csatlakoznak. A program kezelése rövid (egy órás tréning) alatt elsajátítható. Az egységes panelek segítségével az értékesítés leegyszerűsödik, mivel ezek a szolgáltatótól függetlenek. Ez tovább könnyíti a program megtanulását. A szolgáltató-specifikus egyedi mezők csak az adott szolgátlatónál, vagy a meghatározott terméktípusnál jelennek meg. Lehetőség van több szolgáltató kínálatát, kapacitását megtekinteni, esetleg összehasonlítani, ezáltal a legjobb szolgáltatás nyújtható a vevő számára. A megrendelések felvétele, módosítása, törlése mindig azonnal bekerül a szolgáltató rendszerébe.

Költségek a szolgáltatónál

A szolgáltatónak, kereskedőnek az OnLine rendszer használatáért egy egyszeri belépési díjat számolunk fel (beállítások, nyomtatványok kialakítása, stb.). A havonta fizetendő díj a rendszer fix üzemeltetési költségeit biztosítja (pl. gépterem, kommunikációs vonalak), míg a foglalási díj a megvalósult forgalomtól függően változik, és szintén havonta kerül elszámolásra.

Költségek az ügynöknél

A szolgáltató egyik legfontosabb igénye, hogy a rendszert minél többen használják. Ezért a Columbus OnLine foglalási rendszer az ügynökök számára díjmentes. A telepítést és oktatást munkatársunk végzi, előre egyeztetett időpontban, a technikai feltételek megléte esetén, a regisztráció után. Egyedül a kommunikációval kapcsolatos költségek terhelik a felhasználók (van, amikor az sem, pl. olyan irodáknál, ahol működik a Galileo nemzetközi helyfoglalási rendszer), melynek mértéke a rövid és gyors (2-3 mp.) üzenetek miatt kisebb, mint az átlagos telefonbeszélgetések során keletkező költség.

A viszonteladók

Jelenleg magyarországi viszonteladók, ügynökök használják a rendszert. A felhasználók jelenleg a rendszer idegenforgalmi irányultsága miatt a jelentősebb utazási irodák (jelenleg közel száz), de folyamatban van több más értékesítési kör (szállodák, jegyértékesítés).


Várjuk mindazon viszonteladók, ügynökök jelentkezését, akik a gyors és pontos munka előnyeit
szeretnék kihasználni a Columbus OnLine foglalási rendszeren keresztül.


Kérje a jelentkezéshez szükséges adatlapot!


» A Columbus online számítógépes foglalási rendszer prospektusa. «

 TravelSoft © 2006 - Minden jog fentartva.